авторы: turgunbaeva (8 қаңтар, 13:01 жарияланды)
Сабақтың атауы Әр түрлі есептер шығару
Сілтеме Математика оқулығының әдістемесі,
Жалпы мақсаттар - балалардың өнімділікке , бірлесе жұмыс істеуге және бір бағыттағы қозғалысқа берілген есептерді шығару дағдысын тиянақтау ;
- есептерді, теңдеулерді шешу кезінде, санды өрнектердің мәнін табуда есептеу дағдыларын жетілдіру;
- талқылау, талдау, қорытынды жасау біліктілігін дамыту.
Оқыту нәтижесі Санның бүтіннен бөлшек түрі болатындығын біледі.
-Түрлі көрнекіліктерді ойластыру арқылы бөлшек санды тез оқуға және оның қаншалықты маңыздылығын атқаратын рөлін түсінеді.
-Қалдықпен бөлудің бөлшек санға қаншалықты қатыстылығын ұғынады.
Сабақтың түрі: қайталау
Сабаққа керекті көрнекіліктер: суреттер
Топқа бөлу 1-топ -«Бірліктер»
2-топ -«Ондықтар»
3-топ -«Жүздіктер»
4-топ -«Мыңдықтар»

Мұғалімнің іс-әрекеті Оқушының іс-әрекеті

Ынтымақтастық атмосферасы Есептеуге жүйрік болсаң жасыңнан,
Математикаға орын берсең басыңнан
Барлық ғылым саған үйір болады,
Досың солар табылатын қасыңнан Бәріне сәттілік пен бестік баға тілеймін!
Үй тапсырмасын сұрау 3мин Өткен тақырыптар бойынша сұрақ-жауап өткізу.
Қызығушылық
ты ояту 3мин Ой қозғау. Өтілген тақырыптар бойынша сұрақтар қою.
Мағынаны тану
Оқулықтағы есептерді шығару.
Қосымша тапсырмалар.
1-есеп
550+49=599
670+99=769
5 500+499=5 999
5 700+999=6 399 700+599=1 299
730+399=1 129
760+500= 1 260
1 005+999= 2004 458-59=399
4680-599= 4081
46 800-5 999=40 809
468 000-59 999=408 001
2-есеп
Жұмыс өнімділігі Жұмыс уақыты Қоңыраулар саны
16 қоңырау/сағ
5 сағ бірдей 80 қоңырау
15 қоңырау/сағ 75 қоңырау
80:16=5
15•5= 75
ә)
Жұмыс өнімділігі Жұмыс уақыты Шығарылған мысалдар саны
2 мысал/мин 6 мин бірдей 12 мысал
3 мысал/мин 18 мысал
3-есеп
а) 125:25=5
Ж: 5 сөре пайдаланылды
ә) 800м2 : 90м2=8 (80қалд)
Ж: 80м2 жол, 8 ойын алаңы шықты
6- есеп
Тіктөртбұрыштың ұзындығы 45мм 70мм 100см 45м=4500см
Тіктөртбұрыштың ені 20мм 30мм 50см 200см
Тіктөртбұрыштың периметрі 45мм+45мм+
20мм+20мм=
130мм 70мм+70мм+
30мм+30мм=
200мм 100см+100см+
50см+50см=
300см 4500см+4500см
+200см+200см=
9400см
Тіктөртбұрыштың ауданы 900мм2 2100мм2 5000см2 900000см2

Сергіту сәті
3мин Ал балалар, тұрайық,
Алақанды ұрайық.
Оңға қарай бұрылып,
Солға қарай бұрылып,
Бір отырып, бір тұрып,
Бой сергітіп алайық.
Оқушылар сергіп алады
Ой толғаныс 5-есеп
а) БІрінші шеңбердің радиусы 10 дм, бұл екінші шеңбердің радиусына қарағанда 4 дм артық. Екінші шеңбердің диаметрін тап.
ә) Шебер сағатына 9 бөлшек жасайды, бұл оның шәкіртіне қарағанда 3 есе артық, 6 сағатта шәкірт неше бөлшек жасайды?
б) Компьютер 80 000 теңге тұрады, ал жеңілдікпен сату кезінде оның бағасы 20 000 теңгеге арзандатты. Компьютердің арзандатылған бағасы неше теңге болды? Егер мектеп осындай арзандатылған 10 комьютер сатып алатын болса, онда неше теңге пайда көреді? Айтылған есептердің тек қана шешімін жазады.

Үйге тапсырма
1мин № 7 - есеп Күнделіктеріне жазады.
Рефлексия «Себет әдісі» Стикер, себет Стикерлер жапсырады.
Бағалау
2мин
  • 0
 қаралды: 195
 пікірлер: 0
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.

Сайтқа кіру

Сауалнама

"НҰРЛЫ БІЛІМ" республикалық ұстаздардың сабақтар топтамасының жинағын журнал түрінде шығарған тиімді деп ойлайсыздар ма?

Күнтізбе

«    Сәуір 2017    »
ДсСсСрБсЖмСнЖс
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Кім сайтта

Пікірлер

Copyright © Білімділер порталы & 2015

Жарнама